Dsc 0514

Ecommerce Essentials, 2-5-17

Op 2 mei organiseerden we in samenwerking met Magento specialist MetMeer een nieuwe editie van Ecommerce Essentials. Het werd een inspirerende en leerzame dag met als thema “Better three hours too soon than a minute too late”.

 

Deze bekende uitspraak van Shakespeare past goed bij de lancering van Magento 2: je kunt namelijk beter te vroeg overstappen dan te laat!

Na een welkomstwoord van Susanne Bolck (Hexspoor) gaf Milou van Hassel van MetMeer een interessante presentatie over het nieuwe Magento 2. Ze zette de voor- en nadelen van dit platform uiteen en liet uitgebreid de verschillen zien tussen het huidige Magento 1.9 en het nieuwe Magento 2. Zo is Magento 2 intuïtiever, gebruiksvriendelijker en – in combinatie met de juiste hosting – een heel stuk sneller.

Webwinkeliers die de overstap gaan maken dienen een goed migratieplan op te stellen, eventueel in samenwerking met MetMeer, die daarover uitgebreid kan adviseren en het hele traject kan begeleiden. Daarbij is ook belangrijk dat gekeken wordt naar de hosting waarop de website draait. Daarover vertelde Milan Bosman van Magento hosting specialist Hipex uitgebreid. Met de combinatie van Magento 2 en goede hosting worden snelheden gehaald waar menig webwinkeleigenaar nu alleen nog van kan dromen. Tim van Kleef, channel manager e-commerce bij Shoeby bevestigde dit en vertelde in een boeiende presentatie over het succesverhaal van de Shoeby webshop. Dankzij goede en stabiele hosting blijft de webshop nu ook tijdens topdrukte overeind, waardoor de online omzet flink is gestegen.

Shakespeare

Ecommerce Essentials vond plaats bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Een perfecte gelegenheid om de aanwezigen wat meer te vertellen over de tentoonstelling die in beeld bracht hoe Shakespeare Nederland veroverde, ter nagedachtenis aan de 400e sterfdag van Shakespeare. UVA-erfgoed Directeur Steph Scholten en conservator Hans van Keulen wisten dit met veel enthousiasme te brengen. Uiteraard was er daarna gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken.

Deze editie van Ecommerce Essentials was dus niet alleen erg leerzaam, maar ook inspirerend.