Nieuwsbericht Wsp

Lerend Werken bij Hexspoor E-Fulfilment

Met het leerwerktraject met praktijkverklaringen faciliteert WSP Noordoost-Brabant werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel. Hexspoor biedt werkzoekenden zonder startkwalificatie een baan aan. Dit traject is maatwerk. 

 

Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Juist in deze sectoren zitten werkgevers te springen om personeel.

Het leren gebeurt vooral op de werkvloer, onder begeleiding van werkgevers die actief betrokken zijn bij de (om)scholingsprogramma’s.

De verkregen Praktijkverklaring die de opgeleide deelnemers ontvangen wordt landelijk erkend en biedt mooie kansen voor de toekomst. Het is voor de opgeleide deelnemer niet alleen een soort diploma maar het betekent ook de opstap naar doorleren op het MBO. Blijven ontwikkelen, bij- en/of omscholen is hard nodig omdat veel werk snel verandert.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant

Het WSP Noordoost-Brabant wil werkgevers graag faciliteren bij hun zoektocht naar goed personeel en hun personeelsbehoefte meer in te vullen met lerende laaggeschoolden en leerwerkbegeleiding op de werkvloer. Met als resultaat voor werkgevers dat personeel duurzaam lerend werkt. 

Wij vertellen onze ervaring met het Leerwerktraject

Bekijk het onderstaande filmpje waarin Hexspoor (als werkgever) en kandidaat vertellen waarom zij deelnemen aan Lerend Werken.