Fulfilment drukwerk

 

Het fulfilment van drukwerk wijkt af van normaal fulfilment omdat de producten kwetsbaarder zijn, daarom moet de opslag en verzending anders behandeld worden dan bij reguliere producten.

Het uitbesteden van fulfilment op het gebied van drukwerk omvat meer dan alleen boeken. Fulfilment drukwerk bestaat bijvoorbeeld ook uit:

  • Flyers
  • Brochures
  • Kalenders
  • Voorlichting/lesmaterialen

Fulfilment boeken
Fulfilment uitbesteden voor boeken houd in dat een bedrijf dat boeken verkoopt (bijvoorbeeld een uitgever) maar de boeken niet zelf opslaat en verzend. Dit proces wordt in dat geval uitbesteed bij een (externe) logistieke partij. Zodra de webshop of de fysieke winkel een bestelling heeft, wordt deze (meestal digitaal) doorgezet naar de fulfilment partij. Die zorgt er dan voor dat de bestelling gereed wordt gemaakt voor verzending naar de klant.
Op deze manier heeft de drukkerij of de distributeur het drukwerk geen zorgen meer over de logistiek, de logistieke partner regelt immers de afhandeling van de order. In veel gevallen is het uitbesteden van fulfilment voor boeken niet alleen goedkoper, maar ook een stuk sneller. 

Fulfilment bedrijven zijn over het algemeen gespecialiseerd in logistieke processen optimaal te laten verlopen. Vaak wordt een WMS (Warehouse management systeem) gebruikt in combinatie met verschillende soorten hardware en software.

Opslag van drukwerk
De opslag van drukwerk is anders dan die van andere producten. Drukwerk is vaak kwetsbaarder voor beschadigingen en dient daarom voorzichtig behandeld te worden. Hexspoor E-fulfilment beschikt over magazijnen die voorzien zijn van vloerverwarming. Op deze manier is er een constante temperatuur wat ervoor zorgt dat het papierwerk zijn vorm behoud. Daarnaast zijn de magazijnen van Hexspoor vrij van daglicht. Dit voorkomt verkleuring van uw drukwerk.

In het magazijn is het mogelijk om drukwerk op te slaan op zowel pallets als bin-locaties.

Fulfilment uitbesteden

Waarom het fulfilment van drukwerk uitbesteden bij Hexspoor? Hexspoor E-fulfilment heeft als onderdeel van de Hexspoor holding ervaring met boeken sinds 1946. Dit is voor een fulfilment bedrijf uniek. De meeste fulfilment bedrijven zijn meestal ongeveer >10 jaar oud. De combinatie van binderij en fulfilment bedrijf maakt Hexspoor E-fulfilment dé ideale partner voor het uitbesteden van drukwerk.


Hexspoor E-fulfilment verzorgt de logistiek voor meer dan 200 klanten. Voor meer dan 50% van deze klanten verzorgd Hexspoor de opslag en de distributie van drukwerk.

Een aantal specialistische uitgeverijen waar Hexspoor E-fulfilment de logistiek voor verzorgd zijn: Artez, Roma Publications en NAI010.

Binderij Hexspoor is meerdere malen verantwoordelijk geweest voor het produceren van het best verzorgde boek van het jaar. (Wanneer&Hoevaak?) In 10 jaar tijd was Binderij Hexspoor verantwoordelijk voor 80 best verzorgde boeken. Tevens is Binderij Hexspoor verantwoordelijk voor het mooiste boek ter wereld.
Vanwege het feit dat Hexspoor ruime ervaring heeft met boeken, kunt u met een gerust hart uw drukwerk uitbesteden bij Hexspoor E-fulfilment.

Naast opslag en verzending biedt Hexspoor ook aanvullende services, zoals het bouwen van webshops (bijvoorbeeld voor Oxfam Novib) , het verzorgen van cash management, het samenstellen van bijvoorbeeld pakketten.


Specialistische uitgeverijen
Hexspoor heeft tevens een kennis sessie georganiseerd voor specialistische uitgeverijen tijdens Hexspoor Tuesday op 17 april 2018. Dit evenement ging over hoe specialistische uitgeverijen het beste in konden spelen op online marketing kansen.