Menu

Vrijetijds fulfilment

Yoga Design Lab

De duurzame aanpak van Hexspoor sluit naadloos aan bij de visie van Yoga Design Lab

Omar – Global Supply Chain director bij Yoga Design Lab

Vrijetijds fulfilment
voor Yoga Design Lab

Het verhaal van Yoga Design Lab ontstond op het prachtige eiland Bali, waar oprichter Chad Turner, te midden van inspiratieloze yogamatten een ingeving kreeg. Hij zag op dat moment de kans om iets bijzonders te creëren en zo ontstond Yoga Design Lab: een samensmelting van uniek design en eco-vriendelijke yoga producten.

“We zochten een betrouwbare fulfilment partner in Europa om onze visie tot leven te brengen. Niet alleen betaalbare verzendkosten, efficiënte fulfilment en snelle levertijden waren van belang, maar vooral ook een partner die onze visie over duurzaamheid deelt. Daarom kozen we voor Hexspoor E-fulfilment.”

B2C en B2B
fulfilment

Vanuit hun centrale magazijn in Nederland verzenden ze nu maandelijks onze bestellingen naar onze klanten (consumenten) en een uitgebreid netwerk van retailers (B2B). Verder beheren ze ook onze Amazon-bestellingen, stroomlijnen retourprocessen en zorgen ervoor dat elke zending vakkundig wordt gelabeld.

Onze yogamatten bestaan uit biologisch afbreekbaar rubber van bomen en bevatten 15 gerecyclede plastic flessen per yogamat. Duurzaamheid is ook voor Hexspoor een belangrijke pijler; hun magazijn is bijvoorbeeld uitgerust met zo’n 2.000 vierkante meter aan zonnepanelen en ze recyclen alle afvalstromen. Onze samenwerking is een mooi voorbeeld van twee partners die hun gedeelde visie op duurzaamheid en kwaliteit nastreven.”