Milieu

Voor Hexspoor is het belangrijk om binnen de mogelijkheden zorg te dragen voor het milieu en aandacht te geven aan een duurzame wijze van ondernemen. Dit zie je terug in de duurzame werkomgeving, maar ook bij de inkoop van diensten en producten. Een steentje bijdragen aan een schoner milieu is voor ons niet eenmalig, maar een onophoudelijk proces.

Duurzaam verzenden

Bij Hexspoor vinden de pakketten hun weg via door ons geselecteerde pakketvervoerders. We kiezen niet voor eigen vervoer, omdat de samenwerking met pakketvervoerders een enorme besparing oplevert in “lege” kilometers.
Al onze vervoerders werken met het Lean and Green certificaat en hebben de toezegging gegeven CO₂ neutraal te opereren. Waarbij op de eerste plaats uiteraard het streven is om zo weinig mogelijk CO₂ uit te stoten. Daarnaast heeft ieder van de vervoerders heeft haar eigen projecten om de CO₂ uitstoot te compenseren.

PostNl heeft verschillende ambitieuze uitstootvrije ambities gesteld, zoals het in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen voor 2025. Met een bijdrage in het project Groen Post compenseren we de resterende uitstoot van de CO₂.
Ook GLS heeft een klimaat neutrale bezorging. Er zijn verschillende zgn. ThinkGreen initiatieven, zoals elektrische voertuigen, maar ook slimme last mile oplossingen waardoor een pakket bij de eerste bezorgpoging al kan worden afgeleverd. De nog resterende ecologische voetafdruk wordt gecompenseerd via duurzame projecten met het Verified Carbon Standard of Gold Standard-keurmerk, het strengste keurmerk voor klimaatprojecten.
Onze derde vervoerder, UPS, ziet duurzaamheid als een van haar kern activiteiten. Ze stellen ambitieuze doelen wat bijvoorbeeld resulteert in het project Rolling Laboratorium. Hierin werkt UPS samen met brandstofleveranciers en fabrikanten van vervoersmiddelen om alternatieve brandstoffen en technologieën te ontwikkelen en te testen. Zo heeft het elektrische auto’s, maar bijvoorbeeld ook voertuigen die door biomethaan, een brandstof die wordt gebruikt uit afval, worden aangedreven.

Naast een groot assortiment aan gerecycled verpakkingsmateriaal, bieden we je ook de mogelijkheid om te kiezen voor gras kartonnen verpakkingen. Daarmee bespaar je water en energie verbruik, verminder je de CO2 uitstoot, en bij het productieproces worden veel minder chemicaliën gebruikt. Wil je meer weten over deze graspapieren verzenddozen? Neem dat contact met ons op!

Duurzame werkomgeving

Onze panden zijn duurzaam ingericht, door bijvoorbeeld goede isolatie en energiezuinige verlichting. Op ons dak liggen 2000m2 aan zonnepanelen. In ons werk gebruiken we zoveel mogelijk milieuvriendelijke en herbruikbare verpakkingen en uiteraard scheiden we ons afval. We zijn zeer zuinig met energie en proberen de energie die we gebruiken op een verantwoorde wijze op te wekken. Voor ons alleen 100% groene stroom.
Elk jaar laten we een energiescan uitvoeren om nóg zuiniger te kunnen werken.

Nieuws