Fulfilment kosten

 

Wat kost fulfilment?

Welke kosten zijn er verbonden aan het uitbesteden van uw fulfilment werkzaamheden? Wij kunnen u van te voren al aangeven welke kostencomponenten er aan het uitbesteden van fulfilment verbonden zijn. Wat de daadwerkelijke kosten zijn is sterk afhankelijk van uw logistieke profiel en uw wensen en eisen. Wij helpen u graag om voor u inzichtelijk te maken wat het uitbesteden van fulfilment u ongeveer zal kosten. Wij hebben hier een hele handige rekenmodule voor ontwikkeld.

Allereerst moet uw logistieke profiel vast worden gesteld. Bent u een startende webshop die vanuit uw garage werkt of bent u een grote webwinkel met duizenden pakketten per maand? Dit soort verschillen zijn belangrijk om de fulfilment kosten te bepalen.

Wij zullen u geen invulformulieren toesturen met veel (vaak overbodige) vragen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat wij bepaalde data over uw logistieke profiel ontvangen. U kunt hierbij denken aan de volgende data die wij nodig hebben.

 • Het aantal SKU (unieke artikelen) heeft u in het assortiment. 
 • Het aantal pallets dat u op voorraad heeft 
 • Het aantal orders dat u nu per maand verzend en welke groei u verwacht. 
 • Wat het gemiddelde aantal orderregels in uw orders is.
 • Wat het gemiddelde aantal artikelen in uw orders is. 
 • Naar welke landen u verstuurt 
 • De verhouding brievenbuspakjes/pakketten
 • Op welk platform uw webshop is gebouwd. Magento/Woocommerce/Shopify etc..

Als deze vragen beantwoord zijn kunnen wij voor u een op maat gemaakte offerte opstellen. Afhankelijk van het type product/dienst/webshop zullen nog meer vragen gesteld worden om beter inzicht te krijgen in het logistieke profiel. Wilt u bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap toevoegen aan iedere order? Of wilt u bijvoorbeeld ook uw klantenservice en cashmanagement uitbesteden.


De meeste bedrijven werken met ABC: Activity based costing. U betaalt alleen voor hetgeen u gebruikt. Wij gebruiken deze manier ook omdat wij dat de meeste eerlijke manier van calculeren vinden. De kostencomponenten die ieder fulfilment bedrijf hanteert zijn:

 1. Inslag
 2. Opslag
 3. Uitslag
 4. Verzending

 

Fulfilment kosten

Enkele fulfilment bedrijven hebben deze kosten in een all-in prijs verwerkt, waardoor u ‘op het eerste oog’ een hele scherpe prijs ontvangt. Houdt er wel rekening mee dat er bepaalde toeslagen kunnen gelden. Bijvoorbeeld indien uw opslag groeit, maar het aantal orders groeit niet mee, dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor extra opslaglocaties.

Waarom zit er een verschil in fulfilment kosten?

Webwinkels met relatief goedkope orderkosten hebben vaak weinig producten en weinig regels per order. Dit soort orders zijn voor fulfilment bedrijven vaak snel te picken en dus goedkoper voor uw webwinkel. Een webwinkel met veel producten en veel regels per order zal er langer over doen om een order te verzamelen, daarom is dit type fulfilment vaak duurder.

Snel fulfilment kosten berekenen

Een standaard fulfilment prijs of een kostencalculator kan u snel inzicht geven in de kosten van het uitbesteden van fulfilment. Zonder veel informatie krijgt u meteen een fulfilment prijs voorgeschoteld.

Bij Hexspoor vergelijken wij dit graag met het bouwen van een huis. Als u een huis laat bouwen met als enige informatie ‘het moet een huis zijn’ zult u wellicht in prijsindicatie krijgen van uw aannemer. De vraag is alleen hoe betrouwbaar deze prijsindicatie is, de aannemer heeft geen enkel inzicht in uw persoonlijke wensen en dus is de kans groot dat de prijsindicatie zeer onnauwkeurig is.

Fulfilment kosten


Daarom adviseren wij ook altijd om hulp te vragen bij het vergelijken van de offertes en goed door te vragen bij de aanbieders. Addertjes onder het gras zijn nooit prettig, maar komen helaas nog te vaak voor.

Fulfilment kosten bij Hexspoor:

Wilt u samen met ons uitzoeken wat het uitbesteden van uw fulfilment voor u kan betekenen. Ga dan met ons in gesprek en laten we samen de kosten in kaart brengen. Wij denken niet alleen in het belang van Hexspoor, maar ook in het belang van uw onderneming. Het heeft voor beide partijen geen enkele zin als blijkt dat we in het voortraject verkeerde verwachtingen richting elkaar hebben geschept.

Fulfilment kosten


Wilt u meer informatie over onze diensten en de kosten van onze fulfilment diensten, neem dat direct Contact.