Fulfilment

Geen vraag is te gek; geef ons een fulfilment uitdaging en we gaan er 100% voor. Ons hoogopgeleide en betrokken team zoekt de meest efficiënte oplossing voor iedere uitdaging. En dat is niet altijd de meest voor de hand liggende oplossing. Bij elke dienst staan uw wensen en behoeften centraal.

 
 
 

Fulfilment uitbesteden

Fulfilment is het uitbesteden van verschillende logistieke processen van een webshop aan een externe partij. Deze externe partij zorgt er voor dat de pakketten van een webwinkel op het juiste moment op de juiste plaats zijn. 

Waarom fulfilment uitbesteden?

Fulfilment uitbesteden is voor u: goedkoper, sneller en flexibeler dan zelf uw webshop logistiek verzorgen.

Inkoopvoordeel
Het verschil tussen zelf uw webshop producten versturen en het uitbesteden bij een fulfilment partij zit hem in de aantallen. Vanwege de grote aantallen die fulfilment bedrijven versturen hebben ze een inkoop voordeel bij de vervoerders. Met deze vervoerders wordt onderhandeld over een inkoopvoordeel. Het is goedkoper om 1000 pakketten per dag te versturen dan 5 pakketten. Dit inkoopvoordeel is ook van toepassing op u! Wij bieden u een goedkoper tarief dan wanneer u zelf een pakket verstuurd.

Snelle orderafhandeling
Fulfilment bedrijven werken met grote aantallen orders. Distributiecentra zijn ingericht met methoden en technieken om zo veel mogelijk orders per uur te verwerken. Vaak zijn deze systemen waar mogelijk geautomatiseerd. Dit zorgt voor een hoger aantal orders per uur dan wanneer u zelf uw producten verstuurd.

Pieken opvangen
U verzorgt zelf uw webshop logistiek en nét op het moment dat het u niet uitkomt ontstaat er een enorme piek in de orders. Wat doet u dan? Uw vakantie annuleren? Familie inschakelen? Erg onhandig allemaal.
Een fulfilment bedrijf kan al uw problemen oplossen. Door een flexibele ploeg aan magazijn medewerkers en geautomatiseerde systemen zijn pieken geen enkel probleem. Extra pickers kunnen binnen een paar uur bezig zijn om uw orders af te handelen. Met Hexspoor Fulfilment worden pieken een welkome bonus in plaats van een kopzorg!


Wat is fulfilment niet?

Fulfilment bedrijven zijn niet verantwoordelijk voor het verkopen van de producten van webshops. De core business van het fulfilment is het inslaan, opslaan en verzenden van webshop producten. Wel zijn er fulfilment bedrijven die als extra service webshops helpen om meer te verkopen. Maar de kern van de dienst is altijd het logistieke aspect.

Hoe is fulfilment ontstaan?

Fulfilment is de laatste jaren in opkomt als gevolg van de groeiende E-commerce. E-commerce bedrijven kwamen er stuk voor stuk achter dat het voor hun voordeliger was om hun fulfilment uit te besteden bij een externe partij. Fulfilment bedrijven verschillen behoorlijk in soorten, maten en niche. Het is daarom belangrijk dat u een fulfilment partij zoekt die goed bij u past.
 

Het fulfilment proces:

Het fulfilment proces heeft 4 basis onderdelen.

  • Inslag van goederen, u verstuurd uw voorraad en wij nemen die in ontvangst. Na het in ontvangst nemen gaan wij de voorraad controleren op aantallen en status. Als alles is gecontroleerd beginnen wij aan het opslag proces.
  • De opslag van goederen is een belangrijk proces om tijd en geld te besparen. Als uw voorraad slim opgeslagen wordt kunnen wij uw product snel vinden als er een bestelling wordt geplaatst.
  • Uitslag betekent ook wel het afhandelen van een order. Een order wordt geplaatst en wij gaan in ons magazijn het juiste product voor de order zoeken. De complete order wordt naar de inpak afdeling gebracht en voorzien van de juiste verpakking.  • Verzending is de volgende stap in het proces. Het pakket wordt gelabeld en opgehaald door de vervoerder. U kunt als klant zelf kiezen met welke vervoerder uw pakket verzonden wordt. Veel gebruikte vervoerders zijn DHL, GLS, PostNL, UPS. Hexspoor onderhoudt de relatie met de vervoerder en heeft gunstige prijsafspraken waardoor uw pakketten goedkoper verstuurd kunnen worden.
Fulfilment

Naast deze 4 stappen kunnen er eventueel andere stappen aan toegevoegd worden. Deze stappen zijn afhankelijk van uw wensen. Wij kunnen u een op maat gemaakt fulfilment pakket aanbieden. 

Wilt u meer weten over de stappen in een fulfilment proces? Bezoek dan onze pagina over Wat is fulfilment.

Fulfilment kosten:

De kosten van Fulfilment zijn afhankelijk van uw logistieke profiel. Uw logistieke profiel wordt opgesteld op basis van uw aantallen en wensen. Er zit namelijk veel verschil tussen een startende webshop en een grote webwinkel met duizenden orders per maand. Er zijn fulfilment bedrijven die u direct een all-in prijs bieden. Wij van Hexspoor fulfilment zijn hier geen voorstander van. Wij bieden u liever een oplossing op maat dan een standaard prijs. De klant staat immers centraal bij ons. Standaardprijzen passen nooit: ze zijn te hoog voor de verlader of te laag voor de dienstverlener.

Wilt u weten welke kosten er precies aan fulfilment verbonden zijn? Kijk dan op onze pagina over Fulfilment kosten.

Waarom fulfilment uitbesteden?

Fulfilment uitbesteden heeft voor een webwinkel veel voordelen. Allereerst ontneemt een fulfilment bedrijf de zorgen over het versturen van webshop producten. In plaats van dat u zelf de producten verstuurd en opslaat, doet uw fulfilment bedrijf dit. 
Daarnaast zijn fulfilment bedrijven ingericht op grote aantallen. Als uw webshop opeens meer bestellingen krijgt zijn fulfilment bedrijven erop ingericht om de pakketten op tijd bij de klant te krijgen. Als u zelf uw logistiek verzorgt kunt u voor een grote uitdaging komen te staan wanneer u opeens meer bestellingen krijgt.


Extra fulfilment diensten:

Veel fulfilment bedrijven proberen zich te onderscheiden van de concurrentie door te zeggen dat ze ‘meedenken met de klant’.  De vraag is of dit nog wel onderscheidend te noemen is. 
Hexspoor fulfilment onderscheid zich van de concurrentie op 3 gebieden:

  • E-commerce Experts. Als webshops verschillende platformen zoals een online marktplaats, hun website en een CMS hebben kan Hexspoor zorgen voor de koppeling tussen deze verschillende platformen.
  • Klantenservice. Hexspoor Fulfilment biedt een aanvullende klantenservice aan. Ons team kan uw klanten te woord staan en vragen beantwoorden. We nemen zelfs de telefoon op in naam van uw merk.
  • Cash Management. Hexspoor zorgt er voor dat uw geld netjes op uw rekening gestort wordt. Verder regelt Hexspoor uw debiteurenbeheer.

Heeft u nog vragen? Neem dan nu Contact met ons op. De koffie staat klaar!