Menu

Graskarton als duurzamer alternatief

Met graskarton dragen we bij aan een beter milieu
en dat past bij ons en onze opdrachtgevers

In Nederland verbruiken we 32 kilo per persoon per jaar aan verpakkingsmateriaal van karton en papier. Hier worden jaarlijks nog teveel bomen voor gekapt. Dat kan anders! Daarom introduceert Hexspoor verpakkingen van graskarton.

Karton met grasvezels levert 50% minder CO2-uitstoot op, 30% lagere energieverbruik en 65% minder water en chemicaliën. Daarnaast is het volledig recyclebaar.

Het gras dat wordt gebruikt voor een graskartonnen doos, is doorgaans afkomstig van graslanden die niet geschikt zijn voor landbouw of veeteelt. Het gras komt uit de nabije omgeving, waardoor CO2-uitstoot tot 50% kan worden gereduceerd. Het wordt gemaaid en gedroogd. Hierdoor ontstaat hooi wat vervolgens wordt gemalen en geperst tot brokken (pellets). Bij de productie van het graspellets komen dus geen chemicaliën te pas en wordt veel minder water en energie verbruikt omdat de vezels van natuurgras minder reiniging nodig hebben. Tot slot worden deze pellets vermengd met gerecycled karton. Gras op zich is namelijk niet stevig genoeg. Door het te mengen met gerecycled karton kan de stevigheid van deze verpakking worden gegarandeerd, maar met veel minder gebruik van hout!

 

Delen