Hexspoor E-fulfilment gaat uitbreiden

Boxtel – Per 15 maart breidt Hexspoor e-fulfilment haar logistieke tak wederom fors uit met ruim 2.100 m2 vloeroppervlak. Aan de Ladonkseweg 7 in Boxtel heeft Hexspoor e-fulfilment het pand van de voormalige boekbinderij in gebruik genomen.

De uitbreiding is noodzakelijk omdat de huidige capaciteit van 10.000m2, ondanks de bouw van het imposante nabij het station in Boxtel een medio 2017, niet meer toereikend is.

Hexspoor e-fulfilment, onlangs nog Gouden Gazelle winnaar in Brabant/Limburg/Zeeland, is sterk groeiende. “Enkele belangrijke klanten en nieuwe opdrachtgevers vragen om meer opslagcapaciteit en het ziet er naar uit dat de stijgende lijn nog even aanhoudt. Hierdoor hebben we besloten fors uit te breiden zodat we de capaciteit voor de komende tijd geborgd hebben.” Aldus Susanne Bolck, General Manager bij Hexspoor e-fulfilment.

Het pand aan de Ladonkseweg 7 kent een langere historie. Hexspoor bouwde het in 1984 voor haar boekbinderij. De jaarlijks krimpende grafische activiteiten zijn in 2018 overgenomen door Brepols, een grafisch bedrijf uit Turnhout, België. De binnenzijde van het pand is volledig gestript, zodat het vloeroppervlak maximaal gebruikt kan worden, en inmiddels voorzien van glasvezel bekabeling. Het wordt ingericht voor het pakken, verpakken, en verzend-klaarmaken van orders voor zowel consumenten als bedrijven. Het verzamelen van de orders gaat in deze hal via zogenaamd Pick to Light systeem en is gekoppeld aan een WiFi omgeving, en is volledig elektronisch aangestuurd. Deze nieuwe uitbreiding biedt extra werkgelegenheid aan een tiental medewerkers.
Door de uitbreiding met 2300 meter aan legbord-stellingruimte, wat goed is voor ruim 6300 picklocaties , en de uitbreiding naar 10 inpak-lijnen wordt de efficiency en capaciteit verder verhoogd. “Met onze crew, ruim 20000 palletplaatsen voor 6300 picklocaties kunnen we goed inspelen op de dynamische ontwikkelingen in de markt”, aldus Susanne Bolck.

Vanuit Boxtel worden zakelijke pakketten verstuurd naar bijvoorbeeld tussenhandelaren en kantoren in binnen- en buitenland. Maar ook zendingen voor consumenten die bijvoorbeeld schoenen hebben besteld bij Bol, Zalando of Amazon.

Hexspoor e-fulfilment heeft zich gespecialiseerd in de opslag en distributie van zowel business to business, business tot retail als busines to consumer zendingen.
“Deze uitbreiding kwam sneller dan verwacht en we zijn erg blij met de extra ruimte. We gaan de 2.100 vierkante meter direct geheel inrichten. Een zeer belangrijk aspect was dat het pand aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet. Wij werken altijd met producten van derden en die kunnen niet zomaar in elk pand worden opgeslagen. Ondanks dat de gevel nog stamt uit 1984 voldoet de rest van het pand sinds de recente verbouwingen aan de nieuwste eisen. In de nabije toekomst zullen we de buitenzijde aanpakken, en het dak voorzien van zonnepanelen.” Aldus Susanne.

Delen

Meer Nieuws