Logo Aant Werk Midden

Hexspoor founder van MVO platform - AantWerk

Interview met Susanne Bolck (Business Development) en Silvan Hexspoor (Directeur eigenaar) over een inclusieve samenleving, MVO en hun bijdrage.

 

https://www.aantwerk.nu/news/2017/founder-in-beeld-nog-net-zo-recht-als-de-laatste

Founder Hexspoor in beeld: “Nog net zo recht als de laatste”

Susanne: “Ik werk met een WSD flexpool en biedt werkervaringsplekken aan statushouders.”  Dus dat stickeren laat je door mensen van WSD doen? “Weet je, de eerste zit dan gewoon nog net zo recht als de laatste”, vertelt Susanne. “Precies wat ik wil. Laat je het studenten doen, dan verslapt de concentratie sneller. Zij zijn weer sterker in het snel en vaak switchen van werk.” Meteen een eerste tip! Match medewerkers met werk waar ze goed in zijn.

Ook een klantenservice in huis, Susanne en haar team verzorgen de complete handling van mailingen, webshopbestellingen en eigenlijk alles wat verstuurd moeten worden. Opslag, verzending, klantenservice en zelfs facturatie. Ze regelen het. Dat doen ze voor zo’n 150 klanten. Ze zijn goed in standaard bestellingen en nog beter in complex maatwerk. Voor Natuurmonumenten bijvoorbeeld houden ze bij wie er lid wordt en welk welkomstgeschenk ze krijgen. Voor Amnesty International nemen ze daarbij ook de telefoon op. “Kijk hier zit de klantenservice. Ze kunnen er alles vragen wat ze willen.”

     -    "Werkgevers durven best te ondernemen op dat vlak"   -

Competenties, salaris en mitsen & maren “Het is gewoon kei leuk”, vertelt Susanne die juist energie krijgt van het werken met WSD’ers. “Je ziet dat ze er blij van worden als het ze goed af gaat. En daarbij is het natuurlijk goed voor een dorp als Boxtel om je in te zetten voor mensen met een afstand. Zij horen er ook bij. Door bij ons te werken leren ze nieuw werk én nieuwe mensen. Mooi toch. ” Puur zakelijk gaat het Susanne maar om drie dingen: “competenties, salaris en mitsen & maren. Als iemand goed is in inpakken, niet te duur is en iedere dag om vier uur wordt opgehaald omdat hij naar de inburgering moet, dan geef ik hem werk tot vier uur. En eerlijk is eerlijk. Ook ik weet maar weinig van alle wetten en regels eromheen. Maar daar heb ik Jacqueline van WSD voor, die ook de begeleiding regelt. Dat maakt het een stuk makkelijker. De meeste hebben een hoop meegemaakt. Het is een geruststelling als je weet dat daar professioneel mee om wordt gegaan.”  

Ondernemers durven wel. Hoe komt het dat veel ondernemers nog niet inclusief ondernemen? “Ik ben ervan overtuigd dat werkgevers wel willen. Die durven best te ondernemen op dat vlak. Ik denk alleen dat ze door alle regels niet precies weten hoe en of het überhaupt kan in hun bedrijf. De tools en middelen lopen ook best ver achter. Al die afkortingen zijn toch hartstikke vaag? Maak het simpel zou ik willen adviseren. Schakel WSD in en probeer een beetje om te denken. Dan lukt het.”